Etter mange år med hest som yrke har jeg mange ganger dessverre opplevd at hester har skadet seg. Alt fra mindre skader til mer alvorlige traumer som seneskader, gaffelbåndskader, hovbeinsbrudd og sårskader. Slike skader krever mye arbeid fra eier/trener i en hverdag som for de fleste allerede har for få timer.

Derfor vil Stall Pandora tilby seg å ta i mot skadet sportshest som har som mål å komme tilbake i banen, det være seg travhest, ridehest eller andre typer konkurranse hester.

 

Stall Pandora vil legge fokus på at hestene får individuell behandling og trening. Hestene står ute så mye som mulig, i luftegårder som er tilpasset hester som ikke får ha full bevegelses frihet. Vi har derfor laget luftegårder helt ned i 5x5 m og det største beitet er på 12 mål. Vi har 4 utebokser, noe som gjør hverdagen litt lysere for de hestene som fremdeles har bokshvile etter for eksempel operasjoner, seneskader og bruddskader.

 

Aquatraineren vår er i flittig bruk hver dag! Og den gir hestene helt uvurderlig styrketrening. Her får de en skikkelig økt uten belastning på ledd. De får brukt muskulaturen sin riktig, uten at bestastingen er til stedet. Hester med gaffelbånd skader, seneskader, postoprative, muskelproblemer trener på mølla. Selv unghestene våre trener her et par dager i uka som et ledd i styrketreningen.
Vannnivå og hastighet på båndet blir regulert fra hest til hest.

 

Vitafloor gulvet vårt blir flittig brukt, og er for oss helt uunnværlig. Flere trav og galopptrenere bruker dette gulvet med stor suksess. Spesielt på skader som sene og gaffelbånd har det vist seg at rekonvalens tiden er blitt betydelig redusert. Muskelproblemer og litt difuse problemer det kan være vanskelig å sette fingeren på har blitt kurert med Vitafloor behandling. Avhengig av skade kan hestene stå på gulvet opp til 2 ganger pr dag.

Laserbehandling av sårskader og operasjonsår gir raskere heling av såret, og hesten er dermed fort tilbake i trening.

 
Mange hester som kommer hit har litt udefinerbare problemer med muskulatur og bevegelses mønster. På slike hester er longetrening en viktig del av vårt opplegg! Vi longerer på flere måter , etter hva hesten behøver! Mest bruker vi dobble liner. Dette synes vi at vi får en meget god effekt av, og hestene viser fort bedring!

 

Tur terrenget på Krøderen gir oss mulighet til å variere treningsopplegget. Vi har milevis med skogsbilveier, og tilgang på 2000 mål jorder .

 

Stall Pandora har samarbeid med hovslager som har spesial utdannelse på sykebeslag. Dette gjør at hestene til en hver tid går med riktig sko, som igjen gjør at rekonvalenstiden blir kortere.

Vi har også samarbeid med equiterapeut, som bistår med akupunktur, kiropraktikk og massasje. Jeg har også fullført to kurs på Nordisk Hestemassasje.

 

Vi tar selvfølgelig også i mot hester for eiere som selv vil ha seg en velfortjent ferie. Vi setter da opp et treningsopplegg i samarbeid med eier