Free Cruising  
Vallak, født 2011.
578001020115461, Brun
Eier: Siv Homstvedt & Kjetil Øen.
3535 Krøderen.


Historikk:


(13/02-17) Det er viktig å se sine egne styrker og svakheter, og nå følte Siv at hun stanget litt i veggen med Jonny. Han er operert i halsen, men gått noen fine løp etter det. Han har senket rekorden sin jevnt og trutt, og fått noen fine plasseringer. Allikevel føler vi alle at han sitter inne med mer. Etter en grundig sjekk hos vår veterinær Jan Rennesund, sendte vi han derfor til Travtrener Kai Johansen. Målet er at han skal kunne spisse treningen han endel, så får vi se hvordan det slår ut i løp. Spennende blir det uansett. Tomt og rart på stallen uten han, men vet jo at han har det flott hos Maria og Kai.

(01/10-16) I april opererte vi halsen til Jonny, og av flere grunner har han fått unødvendig lang tid på seg etter operasjonen. Sommeren kom, og med den mye jobb for oss mennesker. Når endelig vi fikk litt tid, havnet både hest og trener på sykelista. Men pausen har kun gjort godt, og Jonny har aldri sett så flott ut som nå. Etter noen turer på banen med mutter'n som kusk og en jobb med DS, var det i dag tid for rutineløp. DS var opptatt med stallhest, så Ernst Petter Knutsen ble innleid som catchdriver :-) Siden planen er løp den 13 oktober, ville vi gjerne teste han litt. Vi ble enige om å la han gå i 20-25 løpet. EP loset han trygt ut, og de gikk i front i ca 1200 meter før de fikk press fra en annen hest. EP gjorde alt rett, og slapp direkte. Temposkiftet blir enormt, og Jonny henger på så godt han kan. Kommer inn som 4. hest på 20.3. Hestene han går mot er svært mye bedre enn han. Både V75 hester, og hoppederby finalister i feltet, så vi har all grunn til å være superfornøyde med stjerna vår. MEN det aller beste: INGEN ulyd eller unormal pust å spore. Han går til mål, og travet satt perfekt. YES YES YES:-) Nå er vi på gang, løp den 13!


(02/05-16) Energibomba Jonny får endelig lov til å begynne å trene. Av sikkerhetsmessige årsaker begynner vi i gropa og alt ser så langt bra ut.

(14/04-16Vi velger å være forsiktige optimister etter dagens undersøkelse av Free Cruising👍😊. Riktignok må han gjennom en operasjon,men Ole Einar mener sjansene for et godt resultat er gode👏😊 3500m i 20 fart på mølla med laktatmåling på 1,3 viser iallefall at Jonny er godt trent. Spennende dag i morgen med narkose og operasjon med hjemreise i morgen kveld.

(27/02-16) Stakkars Jonny gikk tom for luft og snørrer fælt etter løpet😰får ta fram det positive, han løser flott og cruiser i tet frem til kreftene tar slutt! Nå blir det pause fram til 1.april med behandling og trening! HE will be back!!

(16/02-16) Så var det tid for Jonny sitt 11. Løp. Han har gått fra høyde til høyde, overrasker oss for hver gang. Igjen gjør han et strålende løp. Rekordforbedrer seg med 1,5 sek, og sitter dønn fast over mål til 4. premie på 18.2. Han er regulerbar i feltet, travsikker og går til mål så det suser. Ufattelig stolt av den vesle gutten vår. Ny start på Drammen den 27/2:-)

(15/12-15)
Jonny=stabil...😱😱to ord jeg hadde fryktet aldri ville passe samme, men Jonny viser seg igjen fra en fornuftig side😍. Sin første startvogn prøve har han også gått, og selv med litt store øyne lå han klistret i grinda. Tror nesten det ble høydepunktet mitt i dag. Han😂 blir nr 4 i løpet, blir litt sliten men absolutt godkjent etter 2 måneds pause.👍

(08/09-15) Endelig fikk Jonny fullført et løp. Rolig i varming, og under oppseling. Gunnar var godt fornøyd med han etter varming. Han løser bra, og kusken klarer å holde han i trav. Holder samme fart hele løpet, og klarer ikke taktomslaget 500 igjen. Men feilfritt løp, rekord og premie er absolutt mer enn godkjent. Neste oppgave 28/9.

(14/08-15)
Springspor fra strek og ganske mye spilt i vinnerspillet.....rart, men han ser jo flott ut. Oppvarming og prøvestart går som en drøm. Løser flott fra start og er med blant de tre første inn mot første sving. Galopperer kort og taper vel en 20 meter på det. Kjører seg opp i feltet igjen og åpner 1000 på 1.20, så langt brukbart. Men når det gjenstår ca. 500 meter så er det stopp. Tett i halsen med mye slim og hovne lymfekjertler viser det seg. Ja ja i dette gamet må man vær tålmodig og jobbe på videre. Det er jo tross alt en hobby :-)

(30/07-15)
Jonny sitt aller første løp i karrieren på Klosterskogen i kveld. Avtale med kusken var feilfritt og en best mulig opplevelse. Han oppfører seg eksemplarisk i volten, selv etter en omstart. I den gyldige starten blir nok både hesten og kusken litt ivrig og dermed kommer en ulykksalig galopp og ender med brutt løp. Sånn er det, vi kommer sterkere tilbake, selv om håpet var å være med hele løpet  :-)

(15/07-15)
I dag gjennomførte Jonny sitt prøveløp på 1.21,7. Vi er så stolte av gromgutten vår. Første 1000 på 23,5 så vi ble litt skeptiske om han skulle klare det. Gikk 19 siste 1000, noe han ikke har vært i nærheten av tidligere. Ja, så nå er vi i gang og håper det blir mange lykkelige stunder med den kjekkasen.

(12/06-15)
Første gang på Jarlsberg Travbane om mange nye ting å kikke på :-). Tengsareid tar seg god tid for varming, lar han bli litt kjent med nye områder. Gjennomfører en 2000 meter på ca 1.24 på en grei måte, må nok ha mer hurtigjobber i kroppen, så vi satser på 22/6 neste gang.

(05/06-15)
Jonny fikk bli med ned til Granum så Åsbjørn kunne kjøre en jobb med han der. Hesten fungerte og oppførte seg flott. Ny jobb neste fredag på Jarlsberg:-)

(01/04-14)
Jonny ble etter hvert litt vel mye hingst, så i dag var vår eminente veterinær Hilde Bjerke og kastrerte han. Nå får vi tro dette vil hjelpe på den litt vel virile karen :-)

(24/02-14)
Jonny har trent bra i vinter, og begynner endelig å se ut som en skikkelig hest. Et par banejobber med Dag Sveinung Dalen har vi og fått til, hvor han har gitt oss et solid inntrykk. DS liker han godt, så vi gleder oss til fortsettelsen.

(13/11-13)
Så nærmer er vi oss med stormskritt nyttår, og Jonny blir 3 åring!! Helt vanvittig :-) etter hans litt begredelige oppvisning under lokalkjøringen i april dro vi skoene av Jonny! Ferie sto på planen! Han tok sommerferie både lenge og vel! Storkoste seg på gress, og vokste både i høyde og omfang! Tidlig en morgen i august fikk jeg telefon om at jeg hadde løshest på riksveien, og riktig nok....det var Jonny som var på vei hjem! Så da bestemte han selv at alvoret skulle begynne igjen! Forsiktig opptrening med vannmølle og skritteturer, før vi begynte med litt fartstrening! Og som han har hatt godt av ferie! To hurtigjobber har vi rukket, og det har vært en fornøyelse å se! Sist gikk han 2 x 1600 m i 40-fart! Ikke noe stjernetakter det, men for oss som har fulgt han er det fantastisk bra :-) nå går han en lang vinter i møte med forhåpentligvis masse mengde trening på perfekte vinterveier! 

(13/11-13)
Snart går mitt aller kjæreste eie inn i sitt tredje leveår.....helt utrolig hvor fort tiden går. Han er en helt fantastisk kar, og endelig begynner han å forstå hva jobben hans skal gå ut på! I dag har han fått nytt navn!!
FREE CRUISING. For de som kjenner meg vet de at navnet har litt betydning, men samtidig gir det en god beskrivelse av hvordan hesten beveger seg! Han rett og slett cruiser av gårde :-)) uannsett....for oss vil han alltid kun være JONNY


(21/04-13)
Da har Jonny prøvd seg på Drammen Travbane under lokalkjøring! Han skjønte ikke helt poenget med dette, og hadde mer enn nok med å ta seg bra ut og å kikke skyggen av seg selv :-) Ikke lett på være bygdegutt i by'n!

(
23/09-12) Da har vi kommet godt i gang med innkjøringen av Jonny! Det går strålende!! Litt startproblemer med tommekjøringen hadde vi, da han synes bittet var fryktelig ekkelt!! Med litt tålmodighet og tommen festet i grima gikk det etterhvert ganske så bra! Tilvenning til vogn har ikke bydd på noe problem, og i dag gikk han sin første solotur!!!! Veldig flink og gav oss ingen ubehagelige øyeblikk!!

Nå er det bare å repetere så mye som mulig, og samle på gode opplevelser!!

(14/08-12)
I dag har endelig Jonny kommet tilbake til Krøderen! Han har tilbrakt sommeren i Vikersund/Sande på beite, men nå er det på tide å komme i gang med voksen livet!! Gleder oss masse til å begynne å jobbe med han. Han er en fantastisk kar med et helt utrolig temperament!!! Ikke mye lik sin mor der nei......heldigvis!

(04/04-12) Turen til Vikersund ble kortvarig for stallen goklump! Han klarte kunst stykke å tråkke en pinne opp i hoven, og ble fryktelig halt! Nå har har stått på boks i 3 ukers tid, noe har har taklet helt fantastisk!! Nå skal han kose seg ute med Victoria i påsken før han reiser ned til Vikersund Unghestsenter igjen!

(05/03-11) Jonny skal tilbringe noen måneder på Vikersund Unghestsenter. Der skal han gå sammen med andre åringshingster å lære masse :-) Han reiste dit i dag, og ble vel mottatt av tre andre åringer.

(04/11-11) Da har Jonny flyttet til Stall Bragd. Egentlig litt for tidlig da han kun er 4 og en halv mnd. Men pga av alt regnet som har vært har utegangen blitt fryktelig sølete noe som har resultert i at Jonny han fått en hovbyll . For å ha omslag på hoven må han stå inne på boks, og da fant vi ut at han like godt kunne flytte opp til Victoria. Gjensyns gleden var stor og hoven er allerede mye bedre. Han oppfører seg flott når vi skifter omslag og han koser seg ute med tantene sine, Thai Chillena og Lady Lizz!!

(28/10-11) Nå har tøffe Jonny blitt 4 mnd!! Han er en selvstendig krabat som klarer seg like godt med tantene sine som med sin egen mor. Tror savnet etter melkebaren er størst. Han har ikke spesielt respekt for strømgjerder, og vandrer like gjerne utenfor utegangen som innenfor! Det skal derfor bli godt å få flyttet han over til Bragd for vinteren, hvor vi har tregjerder hele veien rundt! Han har et eventyrlig herlig humør, og tar de fleste utfordringer på strak arm!! En herlig fyr det skal bli såååå spennende å jobbe med etter hvert!

(15/07-11) Vi fikk ikke godkjent John Miller av Det Norske Travselskap, så vi måtte legge hodene i bløt for å finne et nytt navn. I samråd med den kloke oppdretteren Olav så ble vi enige om: J.P. Miller populært kalt Jonny. Det er godkjent og
kult :-)

(24/06-11) Klokka 02.00 natt til til fredag så fødte Johanne et velskapt hingsteføll etter Millmaker. Alt forløp seg udramatisk og etter kort tid så var den vesle gutten på vaklende gange. Vi mistenkte at noe var på gang så både Hege og Siv voktet tiden før fødselen med argusøyne. For denne fødselen skulle overværes :-) De lykkes med det ja.