<%@ Language=Bruk samme som Web-området %> Stall Pandora

 

  (16/07-14) Ferien et over for denne gang, så nå har Anita reist hjem til Son. Bestandig hyggelig å få besøk av den flotte frøkna, velkommen tilbake ved en senere anledning og takk til eiere som gir oss tillitten.

(03/07-14)
Eiere skal på ferie i 14 dager så da skal Unita være her på ferie. Ja helt ferie blir det nok ikke på henne, hun blir trent som normalt.

(31/05-14)
Så har flott frøken Unita reist hjem til sine fantastiske eiere!! Hun har vært dypt savnet av hele familien, så da er det utrolig morsomt å sende hjem en flott ponni! Hun har jobbet fantastisk godt den måneden hun har vært her. Lagt på seg, både fett og muskler!! Så nå er det bare å fortsette treningen Michelle!! Og som sagt.....neste gang hun kommer på besøk er det som frisk ferieponni ;-)))


(26/04-14)
Stall Pandoras aller beste solskinnehistorie gjelder feltrittsponnien Sørbys Unita! En fantastisk ponni  pådro seg et ganske så spesiellt brudd i lårbeinet for 4 år siden! Med enestående tålmodighet hos eiere og ikke minst Unita seg gikk det hele meget bra, og ponnien har fungert perfekt! Hun går i arv hos verdens beste familie, så når den ene blir for lang overtar neste:-) i februar ble dessverre Unita mystisk syk, og har vært inn og ut på Bjerke siden i vinter. Vi har ikke blitt så mye klokere, og har ingen diagnose, men forgifting av et slag er det nærmeste vi kommer. Pga langt sykeleie har Unita forfalt, spesielt musklaturen har forsvunnet. Så nå venter et forsiktig opptreningsprogram for vakre frøken Unita! Vi satser alt på et like vellykket resultat som sist ;-)))

(28/08-10)
Av og til møter man hester og eiere som gir et ekstra inntrykk, og som man får et spesielt forhold til. Det har absolutt vært tilfelle med Anita og hennes fantastiske eiere. De har hele tiden hatt Anitas aller beste i tankene og aldri pushet hverken meg eller hesten for å bli fort friskmeldt. Engasjerte, omtenksomme og en smule bekymret for sin vakre ponni har de flere ganger kommet ens ærend helt fra Son for og gi Anita en klem og en gulrot. Vi har sammen lagd et forsiktig trenings program som vi har holdt oss til, ingen raske snarveier eller dumme sjanser. Resultatet har i dag reist fra Stall Pandora, en glad og fornøyd ponni som er super klar for å  møte nye utfordringer sammen med Maddi, etterhvert Michi og tilslutt søte Malin!! Anita har vært i full trening de siste ukene, og hun har fra første stund vært en drøm og ri på! Kos dere masse med den flotte ponnien deres jenter, det har vært en glede å  bli kjent med både dere og Anita!! Takk for fine kort og flott fruktkurv :-)

(25/07-10)
Da har vi endelig fått tatt nye bilder av det etter hvert så berømte beinet til Anita! Etter noen litt nervepirrende døgn fikk vi på fredag beskjed fra Bjerke at bildene ser meget bra ut. Det var en deilig beskjed å få, både for eieren og oss! Så da kan vi endelig begynne å sette i gang med opptreningen. Frem til nå har vi måtte vært meget forsiktige for å ikke risikere at bruddet skulle gå opp igjen. Nå venter større luftegård og en liten stund med skritte trening før vi kan begynne å trave henne. Planen er at hun skal kunne reise hjem iløpet av en drøy måned, og da er hun klar for nye utfordringer sammen med Madelene :-)

(02/07-10)
Anita koser seg i sommer varmen, og hadde hyggelig besøk fra jentene før de dro på ferie. Madde fikk gleden av å være førstemann i salen, det satt både ponni og rytter stor pris på. Anita oppførte seg selvfølgelig som den stjernen hun er, og synes det var deilig å være i gang igjen. Vi tar ingen sjanser med frøkna nå, så hun går fremdeles ute i liten paddock. Nye bilder skal tas i uke 28, og neste uke begynner jeg å skritte henne litt på bane.

(14/06-10)
Nye bilder er selvfølgelig tatt, og de ser mye bedre ut. Den ene sprekken er ikke lenger synlig på røntgen, men dessverre kan vi fremdeles se den andre. For å være på den sikre siden fortsetter vi derfor med det samme treningsopplegget 1 mnd til. Vi tar nye bilder i løpet av uke 28 og forhåpentligvis kan vi begynne å ri henne etter det. Hun må fremdeles ta til takke med å gå i en liten paddock, men vi har et lite strømgjerde vi flytter litt rundt sånn at hun får litt gress å spise på. Nå er sommerpelsen på plass, og sammen med den kom det også frem et helt lass med trivselsflekker!!! Så hun ser ut som et fargekart i brunt!! Vi har fått medisiner fra Bjerke som demper kløen hennes, og hun er ikke lenger så plaget av det. Vi er flinke til å vaske og smøre både man og hale, og det hjelper masse!!

(02/06-10) Nå er det bare 3 dager igjen til vi skal ta nye bilder av det berømte beinet, blir veldig spennende. Anita har ellers forflyttet seg ut på gress! Det synes hun var aldeles strålende. Paddocken er fremdeles meget liten, men hun har i alle fall litt å holde på med. Hun benytter ellers dagene med å gå på tur med sin nye kompis Eddie, og hun er blitt en riktig proff håndhest. Hun trasker på i godt tempo. Et aldri så lite irriterende problem er at hun har begynt å klø halen og manen sin. Har enda ikke funnet ut hvorfor, men vasker hver dag med lactacyd og smører med Aloavera så får vi håpe det gir seg. Har også gitt henne en ekstra markkur bare for å være på den sikre siden.

(20/05-10) Da har det gått enda en uke og Anita har det bare bra!! Vi har nå fått sko på henne, og da er det lettere å ta henne med ut på lengre turer. I dag hadde hun sin første tur på leietom, og det gikk strålende. Vi prøvde å ta noen bilder, men var ikke lett!! Vi prøver å smile begge to :-)  Hun synes iallefall det var deilig å få komme ut på tur, gikk rolig bak vogna med toppa ører hele turen!!!! Etter en uke med litt bedre vær har pelsen sluppet ganske bra. Hun ser ikke like "skabbete" ut i hodet lenger heller!!

(10/05-10) Da har vi utvidet horisonten vår litt!! Vi må jo begynne å trene opp dette beinet, og i dag har vi skrittet i longegropen. Vi bruker doble liner og Anita oppfører seg eksemplarisk. Tror hun synes det er deilig å få noen arbeidsoppgaver. (08/05-10) Tiden går, og Anita blir blidere og roligere for hver dag! I dag har hun tatt seg en hvil ute i den lille paddocken sin!! Hun som alle oss andre koser seg i vårsolen. Nå har hun også fått en B-vitamin sprøyte, for å prøve å sette litt fart i denne røytingen hennes. Selv om hun tviholder litt på håret sitt, så er hun i alle fall blitt mye blankere og mer "levende" i hårlaget!! Så får hun slippe pelsen når hun finner det for godt!! Vi har også begynt å behandle henne på Vitafloor, det synes hun er godt og hun slapper av der!! Hun virker egentlig ganske fin i muskulaturen, selv om hun er litt overanstrengt på høyre siden etter hun har avlastet venstre beinet sitt. Det skal vi fikse med vibrasjons gulv og akupunktur!! Anita hilser !!

(02/05-10) Nå har Anitas hvite bein blitt normalt!! Bilde bevis!! Kjetil har måtte hjelpe meg litt med leiingen, dæven hun kan sprelle den damen!! Med store Kjetil ved sin side har hun gått som et lam!!!! Røytingen ser også ut som er på vei nå, vi har det fremdeles litt kaldt på natta, og derfor er hun vel litt knipen med håret sitt!! Denne uken skal hun få komme ut, så da kommer flere bilder!!

(28/04-10) Nå har Unita vært hos oss i 1 uke, og hun har vært et meget hyggelig bekjentskap. Hun slapper godt av i boksen sin og har fremdeles bokshvile sammen med kaldblodshesten Vinni. Bakbeinet som har vært ganske tjukt har nå nesten gått helt ned, og nå venter vi bare på at hun skal begynne å røyte skikkelig. Vi koser oss på små leieturer flere ganger om dagen, og hun har ikke lenger den litt sjanglete gangen. Hun går bra på beinet, og kan til tider være ganske skummel å leie på. Lang tid på boks har gjort henne sprek og hun har vanskeligheter med å holde alle beina på bakken bestandig. Hjertet mitt hopper over et slag, men Unita skritter videre like fornøyd!! Om en liten uke skal hun få komme ut i den  minste luftegården, den er 5x5 meter. Vi går en tur innom den hver dag, så hun vet hvordan det er der når hun først kommer ut dit. Hun passer på alle de andre hestene og har full kontroll på hvor de går. Ser hun dem ikke hyler hun!!  Da har dere fått en ukes rapport på "Anita", og vi skal få tatt litt flere bilder av henne også, skjønner at dere savner henne, for hun er en herlig ponni. Klem Siv Og Anita

(21/04-10) 
Etter 7 uker på Bjerke fikk endelig "Anita" komme ut i frisk luft. Et brudd i venstre bakbein etter en ridetur har gitt eierne store bekymringer. Nå venter enda et par uker på boks før vi begynner en meget forsiktig opptrening. Etter 7 uker oppbundet på boks var det en lykkelig ponni som rullet seg i ny flis, og en nervøs Siv som sto å så på da hun skulle reise seg!!! Alt gikk flott og "Anita" koser seg på bokshvile sammen med Vinni.
  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stall Pandora