g

  (18/03-11) I dag har stallen storsjarmør reist fra oss.....trist men absolutt nødvendig. Mest for hans egen del. Etter at Eddie la løpsskoene på hylla har han falt litt mellom 2 stoler her hos oss, derfor fortjener han å komme til noen som vil bruke denne fantastiske gutten. Nå drar han til Kristin Nygård som skal bruke han som hobbyhest. Kos deg med han Kristin, han er en helt utrolig hest!!

(30/10-10) I dag har Eddie vært på Bjerke for å gå rutineløp. Etter oppløftende hurtig jobber med VIKLYN grima var det i dag siste test før evt. ny start. Vi bestemte oss fort for at han måtte fungere perfekt i rutineløp før vi meldte vanlig løp. Han har fått altfor mange "på trynet" og hensynet til hesten må gå først.
I dag varmet han strålende, ser fantastisk ut. Ole Johan var meget fornøyd etter varming, og optimismen steg!! MEN....dessverre så kommer det lyd i han under løpet. Han blir redd og får ikke luft. Nå har vi plaget han lenge nok, og prøvd ut det som prøves kan. Vi gir oss, og konsentrerer oss om å finne noen hyggelige mennesker som kan ha glede av denne fantastiske hesten i mange år fremover!!

(16/09-10) I dag har vi hentet Eddie på NVH hvor han har vært i 3 dager. Vi måtte komme til bunns i luftveisproblemene hans, og Eric Strand er en av de beste i Skandinavia på slikt. Vi har over lang tid slitt med at Eddie har gitt seg på slutten av løpene, og de siste startene har det også vært lyd i halsen hans. Han ble testet på mølle for 1 1/2 år siden, og vi fikk da beskjed om at alt var i skjønneste orden. Det var det ikke nå......dessverre var Eddie en av de aller verste tilfellene av stemmebånd kollaps Eric Strand hadde hatt inne på NVH. Dette gjør at Eddie ikke får tilgang på oksygen under løpene. Det finnes pr i dag ingen operative inngrep som kan gjøres for å hjelpe Eddie, så dermed henger hans karriere i en meget tynn tråd. Det eneste vi nå skal prøve før Eddie blir kosehest er "trøndersjekken" som er produsert nettopp til sånne tilfeller som Eddie. Vi prøver, og uansett vil vi sette Eddies helse først og gi oss hvis han viser tegn til å fortsatt ha problemer med lufttilførselen.

(31/08-10) Mette Nyløkken red "Eddie" inn til godkjent prøveløp i monte. Men tiden 1.44,1 er ikke mye å skryte av. Mette som sitter på ryggen hører veldig godt pusten hans underveis. Når det gjenstår ca 500 meter så kommer det lyder fra halsen. Virker som han ikke får tilstrekkelig luft, og dermed stopper han mer eller mindre opp. Må få sjekket ut det der.

(13/07-10) Kom aldri inn i løpet. Kluss inn i første svingen og tapte 30 meter. Siden der bak. Viste seg at han ble halt og sjekk hos veterinær var nødvendig. Behandlet så da får vi ta det derfra.

(26/06-10) Flott sommervær møtte oss i Årjäng . Et flott anlegg. Skulle ha Magnus Jakobsson i sulkyen i dag og møte med han ble en god opplevelse. Meget sympatisk og imøtekommende. Der har noen av våre kusker noe å lære!! Så til løpet....Godt i gang og ned i lederryggen. I det en hest kommer frem i dødens blir Eddie litt giret og galopperer!!! Galoppen varer ikke lenge syns vi (og kusken) men han blir dessverre disket. Ser ikke ut til at uflaksen noen ende tar... men men...slik er travsporten....mest NED og bitte litt opp :-)

(11/06-10) Spennende i dag da vi tok en Sverigetur med Faks Elden. Har vist særdeles dårlig vilje i flere løp, så vi bare måtte teste om pisken kunne "vekke" han litt. I det startbilen slipper feltet så galopperer han dessverre i iveren. Taper 40-50 meter. Syns han går meget godkjent etter det og får siste pengene på 1.32. Per Ludvig var godt fornøyd med han, går helt inn i mål. Heldigvis så viste han vilje ved bare å ha pisk med. Blir nok flere turer til Sverige med
Mr. Eddie

(20/05-10) "Eddie" fornekter seg ikke. God fra start og følger lett med i 1.30 fart første tusen. Så gidder han rett og slett ikke mer. Hm... Ikke lett å bli klok på den karen. Kommer i mål uberørt og på ny bestenotering 1.33,8. Løp Årjäng blir nok neste oppgave.

(14/04-10) Huff... i dag var "Eddie" rett og slett dårlig. Vidar Hop ga han et perfekt løp i labert tempo, og når tempovekslingen kom på siste runden var det ikke noe å kjøre med. Dunderfin første 1500m, sitter bare å holder på han. Endte uplassert på 1.36,4. Ser på mulighetene for et løp i Sverige så pisken kan vekke han litt :-)

(06/04-10) Lunsjtrav på Drammen i dag med flott bane og snev av vår i luften. Meget god fra start og kan nok være i føringen om kusken ønsker det. Lederrygg og siden tredje par innvendig. Åpning 31 første 500 og 32 første 1000m. Legger også litt av denne gang og får siste premien på ny bestenotering 1.34,4. Ser ut til at han reagerer negativt på draskylappene så neste gang blir det åpent hodelag.

(25/03-10) 5 premie på ny bestenotering på full distanse 1.36,6. Første 500 etter 31 og 1000 meteren etter 35. Legges i angrep ut på siste borte og avanserer rask frem til lederparet 300 meter fra mål, men så ebber speeden ut. Holder farten sånn noenlunde inn i mål. Meldes litt hyppigere fremover så han får løpstrening.

(15/03-10) Første gang ut på autostart. Skulle vel egentlig ha prøvd en startvognprøve, men den rakk vi ikke. Men det gikk uten problemer å løser meget bra. Ned i lederygg og blir med på en rask åpning på 1.33 første 500m. Det går jevn unna hele veien i 33 fart. Må fire noe til slutt og ender som nr. 5 på ny bestenotering 1.36,4. Føler at han er på gang, men trenger mer mengdetrening og om mulig ikke så rask åpning fra start :-).

(22/02-10) Første spor volte 1700m. Veldig bra med og rygg på favoritten. Åpning 1.33 første 500 og 1.35 første 1000. Ble nok litt for tøff åpning og sliter litt siste 500m. Ender som nr. 7 på ny personlig rekord. 1.37,1. Konferert med Austevoll etter løpet at vi legger om til mer arbeidstrening. Har farten inne og travet fungerer helt perfekt, så med litt mer styrke så blir dette bra. Å ikke minst...Eddie er en fantastisk flott og hyggelig hest. Gjør oss i godt humør.

(21/01-10) Faks Elden har i trening hostet noe så da er valget å trekke hesten fra løpet. Mulig dette også er noe av forklaringen på at hesten stoppet på Momarken sist. Men det får vi jo aldri svar på :-)

(12/01-10) Ikke noen god forklaring på dagens prestasjon. Flott med til det gjenstår ca 500 meter og da er det slutt...Bryter løpet. Gunnar hadde en mulig forklaring at det ble for dårlig feste og "glipper" i fraspark, som gjør at det brukes unødvendig mye krefter. Pusten hans var helt ok. Ja ja...nye tak tas. Sånn er det jo i denne sporten :-) Må ikke gi seg så lett.

(04/01-10) 2010 sesongen er i gang for Faks Elden. Spor i annen rekke på strek. Flott igjennom fra start. Får en konkurrent midt i fronten og galopperer dessverre. Taper 30-40 meter. Avanserer runden fra mål. Opp på femte, men stummer noe til slutt og ender som nr. 8 på tiden 1.38,2. Stort sett fornøyd. Koster for mye å hente inn tapt terreng etter galopp, så det er feilfritt som gjelder :-)

(17/12-09) En kald kveld på Klosterskogen. Men hva gjør vel det når hesten vår var så bra. Fikk endelig et løp i rygg og feilfritt hele veien. Begynner å lære hva dette dreier seg om og da går alt bedre. en flott 2 premie på 1.37,9. Luftproblemene han  tidvis har slitt med er borte. Normal i pust når løpet er gjennomført. Neste oppgave blir mest sannsynlig 26 Desember på Bjerke.

(30/11-09) Opptur med Faks Elden i dag. Fikk et hardt løp etter startgalopp og store deler av løpet i dødens. Halslydene var helt borte,  noe som er meget positivt. Tjener sine første kroner i dag. Blir femte på 1.37,7. Bare en ting til...Faks Elden ser bare fantastisk flott ut. Helt kullsvart og vakker.

(15/11-09) Ja i dag var det litt av en tur retning Skien!! Dynamoen tok kvelden i Hvittingfoss på vei nedover så da ble det full stopp! Kontaktet Viking, og etter to timer ble vi fraktet til Kongsberg oppå Vikingbilen med "Eddi" hengende bak Hentet der av en kjekk gutt fra Krøderen. Så noe løp ble det da selvsagt ikke på oss i dag. Må skryte uhemmet av hesten. Tålmodigheten selv. Sto så si stille på hele denne ulykksalige turen.

(01/11-09) Høitomt i sulkyen i dag. Etter varming så ble det bestemt at "Eddie" skulle gå barbent foran med busser. Travet fungerer helt perfekt og løpet blir gjennomført feilfritt etter flott løpsopplegg. men..... "Eddie" har plunder med å få skikkelig luft og stopper dønn etter 1600 meter. Han går med luftsjekk, men vi må nok forske litt på annet utstyr som kan gi han friere luftveier. I dette gamet må man bare fokusere på hva som er positivt og ta det derfra :-) Så det positive er travet hans og feilfritt løp. Hyggelig med fra start også på volte. Og ikke minst! Han ser ut som en "million".

(19/10-09) Før jeg skriver noen ord om hesten så må jeg nesten få lov til å trekke frem kuskens disponering i løpet. Fra spor 2 på volten var beskjeden å ta det med ro ut, men neida....kliner til for så å galoppere. Taper 50 meter og kjøres opp til feltet, kan få en fin posisjon i tredje utvendig da, men hva skjer... jo drar direkte på i tredje spor for så å galopperer igjen. En helt håpløs kusking. Ingen fornyet tillitt for den slags. Så til Faks Elden: Fungerer meget bra han, og bare han får tid til å lære litt om hva dette går ut på, så blir han bra.

(05/10-09) Ble en del betrodd i vinnerspillet!! Litt rart egentlig med så si null erfaring. Flott med fra start og leder til 1500 meter. Får over seg en konkurrent og svarer da med galopp... Noe stri i galoppen og taper endel terreng. Ender uplassert på rekordforbedring til 1.38.2. Hesten fungerer fint og vi prøver igjen selvsagt :-)

(28/09-09) Prøveløpet vel gjennomført på 1.39.3.over 2100 meter. Alt fungerte perfekt og meldes til løp i morgen. Godt å endelig å ha kommet så langt. Spennende med høsten/vinteren med "Eddi".

(18/09-09) Faks Elden skulle i dag få en hurtigjobb med en proff travkusk(Glenn Kramer Stenberg). Å for en opptur det ble. Viste seg fra en meget fin side og avsluttet siste 1000 i 36 fart. Nå gjenstår bare litt justering på høvene og sko så er det dags for prøveløp. Spennende hest i grunnlag 0.

(12/09-09) Etter en stund med forsiktig trening pga sykdom er nå Eddie tilbake i godt gammelt drag. I dag tok vi turen til Drammen Travbane for et hurtigjobb. Han fungerte meget fint, og synes selv det var skikkelig gøy. Meget pigg og fornøyd hest. Nå venter en ny banejobb med proff kusk som forhåpentligvis gir grønt lys for prøveløp!!

(16/08-09) Nå har "Eddie" blitt ekte krylling, og trives godt hos oss! Han har blitt en riktig hyggelig hest, og har i sommer fått fler og fler banejobber. Vi har vært ordentlig fornøyd med han, og han har bare blitt rettere og rettere for hver gang! I juli la vi om på treningen med tanke på prøveløp. Vi ville få mer fart i kroppen hans, og begynte å ri galoppintervaller. Dette synes han var skikkelig gøy, og ble piggere for hver dag!!! MEN så ble han syk...skikkelig syk! I en uke spiste han ikke i det hele tatt, og Siv bodde mer eller mindre på stallen. Veterinærer og Siv gjorde det som mulig var for å gjøre tilværelsen så bra som mulig for go`gutten vår. Sakte men sikkert gikk det i riktig retning, og med smertestillende som "vår beste venn". En uke uten nærlig tok hardt på, men nå er vi på vei tilbake. Forsiktig jobbing, og masse mat er resepten nå om dagen. Heldigvis har han vært flink til å både spise og drikke. Hvis alt fortsetter sånn håper vi på prøveløp om ca 1 mnd.

(19/05-09) Nå har "Eddie" vært hos oss en måned, og det har vært et meget hyggelig bekjentskap. Han er tvers igjennom snill, samarbeidsvillig og han prøver bestandig å gjøre sitt beste. Vi har trent han i longe, og han fungerer bedre og bedre. Han har slått seg helt til ro på Vitafloor, og koser seg der både før og etter trening. I dag var det på tide å få Kristin T Kristiansen, kiropraktoren vår, til å se på han. Hun fant litt smårusk som nok har sittet der en god stund. Bekken, korsrygg og skulder ble behandlet og nå skal vi fortsette trening i 2 uker før Kristin skal se på han igjen. Vi er positive og gleder oss til å se en fresh Eddie i banen!!

(21/04-09 I dag har vi fått inn en ny hest på stallen, en stilig  4 års vallak etter Lome Elden. Han har problemer med å få travet til å stemme, og skal være her et par måneder for litt alternativ trening og Vitafloor behandling.