Kastet Gutten, en ekte solskinnshistorie

 

 

 

I slutten av april 2008 fikk jeg inn kaldblodshesten Kastet Gutten på stallen. Han hadde over lengre tid slitt med å få travet til å stemme. Skjevt bekken, med muskelproblemer som et selvfølgelig sekundært problem. Takket være meget tålmodige eiere, og deres inderlige tro på at hesten var et talent gjorde at han ikke var oppgitt for lenge siden.

Mitt første inntrykk av hesten var bra. Stor flott hest, lang over ryggen og med et fryktelig tungt navn!!!! Derfor fikk han straks stall navnet KALLE!!

 

Kalle var før han kom til meg blitt sjekket av flere veterinærer, blitt forsøksvis sprøytet og undersøkt av alternativ behandlere uten at noe hjalp. På grunn av at det skjeve bekkenet hans hadde resultert i betydelige muskelproblemer var tanken at han skulle gå i longerings trening for å prøve å bygge opp muskulaturen igjen. For å hjelpe han med å løse opp i muskulaturen skulle han både før og etter trening få behandling på VITAFLOOR .

 

De neste månedene ble brukt til longerings trening. Han var utrolig lærenem og jobbet bedre og bedre for hver dag. Etter kort tid var han oppe i full behandling på gulvet og startet hver trenings økt med 45 minutters risting. Longeringsøktene ble også lengre og hardere, og ble avsluttet med en god dusj og nye 45 min på gulvet. Etter hvert som han kom inn i rutinene lærte han seg fort at Vitafloor var det samme som velbehag og litt mat!!

For å få litt variasjon dro vi på travbanen for å jogge trene, men han fikk aldri lov til å strekke på beina selv om han hadde fryktelig lyst. Etter hvert som vi ble bedre kjent turde vi til og med å kjøre litt skogsturer her hjemme også. Kalle lider av 0% trafikksikker syndromet, og ser dessuten spøkelser på de fleste steder. Dette gjør at det er litt vel spennende og ikke minst farlig med slike utflukter.

 

I slutten av juni synes jeg at hesten begynte å fungere meget bra. Vi kunne øke tempoet når vi var på banen uten at jeg synes han mistet travet sitt. Skjevheten i krysset av borte og Kalle jobbet like godt på begge hender under longering. Derfor bestemte jeg meg for at det var på tide at Gunnar Austevoll kunne kjøre en jobb med han på banen i Drammen. Det hadde gått 2 måneder siden han kom til meg, og både Lena(eier) og jeg var enige om at Kalle måtte vise fremgang. Gunnar hadde kjørt hesten i noen løp sist han var start klar, men det begynte å nærme seg 2 år siden. Allikevel husket han hesten….imponerende!

Dagen for hurtigkjøring ble nervepirrende. Jeg hadde bestemt meg for at Kalle skulle få en skikkelig oppvarming før Gunnar kom sånn at musklaturen hans var godt oppvarmet. Gunnar kom og Gunnar kjørte, og Gunnar var veldig fornøyd!! Jippi!!!! Mitt eneste spørsmål var, hvor langt er det frem til prøveløp?? Tja….neste uke kanskje, sier Gunnar!! Jippi igjen!!

 

07.07.08 ble dagen Kalle skulle gjennomføre prøveløpet sitt. Lena og Knut kom fra Askim, og Kalle og jeg kom fra Krøderen, like nervøse alle sammen! All nervøsitet var helt unødvendig, Kalle fungerte perfekt og gikk prøveløpet på km tid 1,34. Meget bra. Og tårene var på plass, både for Lena og meg selv!!

 

Dagene etter prøveløpet var spennende. Vi fortsatte med longeringen og selvfølgelig Vitafloor behandlingen. Kalle tok løpet bra, og vi melde til hans første ordentlige løp på nesten 2 år. Momarken, Kalles gamle hjemmebanen, ble banen for hans comeback. Han hadde fått spor 1, og Kalle ledet like godt fra start til mål. Utrolig, helt fantastisk og alle timene med longering, Vitafloor, massasje og stell var vel verdt det. Etter at det første løpet og gleden hadde lagt seg, fulgte nye trenings timer. Vi fortsatte å følge det samme opplegget med longering, turer i skogen og Vitafloor.

 

Pr i dag har Kalle startet 7 ganger etter comebacket sitt, og han har vunnet 5 av disse løpene. Han har blitt nr 2 i et V75 løp hvor han var under press hele løpet, men hans innsatsvilje og styrke er helt utrolig. Han har rekord forbedret seg flere ganger, og viser ingen tegn til å falle tilbake til gamle synder. Han har vokst og utviklet seg fysisk, men også psykisk. I og med at smertene er borte, oppfører han seg bedre enn før. Alt er ikke farlig lenger, og Kalle og jeg har helt klart funnet tonen. Vi stoler på hverandre og vi møter fremtiden sammen, mot nye seiere og triumfer.