(26/06-13) Da har vi tatt Polise tilbake fra travtrener Steinseth. Gikk et løp på Momarken den 24 og Bjørn mener hun fortsatt ikke får nok luft, til tross for operasjon. Vi valgte å ta henne ned til veterinærhøyskolen for å sjekke om alt er som det skal være. Eric Strand kjørte henne på tredemølle og kunne bare konstantere at alt er som det skal være etter en slik operasjon, så der fikk vi en nøtt...Men så kom det en meget alvorlig beskjed!!! Hun har en hjertelidelse og der ligger nok forklaringen på det aller meste. Så nå er hennes løpskarriere definitivt over og vil fremover fungere som kosehest, ridehest uten de store anstrengelser. Så får vi se til neste år om vi ikke bedekker henne. Hun har og vil fortsatt være vår øyesten og Polise blir hos oss så lenge hun lever.

(10/04-13)
Polise trenger erfaring sammen med andre hester. Akkurat det sliter vi litt med å få til, så vi gir Bjørn Steinseth muligheten til å lære henne det. Løpe sammen med andre i felt, og forhåpentligvis skjønne hva trav går ut på. Blir meget spennende fremover med tilbakemeldinger hvordan dette utarter seg. Lykke til kjære Polise, du betyr noe helt spesielt for oss! Vil også rette en stor takk til stalljenta vår Sunniva som legger ned flott jobb med henne. Dette blir bra :-)

(14/02-13)
Det ble en skikkelig nedtur. Traver ikke ett skritt, bare tuller galopperer og bryter løpet etter 600 meter. Hun er litt skrudd, så vi tror at iveren spiller henne ett puss. Sjekker henne hos veterinær for sikkerhets skyld. Vi vet hun kan så mye bedre!

(04/02-13)
Polise gjennomførte i dag prøveløp på 1.36,4. Hun har ikke vært på bane i det hele tatt siden Juni 2012. Er veldig glad jeg har gitt henne god tid til å vokse seg ferdig. Hun er dobbel så lang som alle andre;) Nå får vi kikke på løpsbulletinen. Vil også trekke frem Sunniva Tafjord som er oppasseren hennes. Hun rir og gir Polise bare positive opplevelser.

(22/06-12)
Huff...dette gikk for fort for Lisemor. 1000 meteren passeres på 1.29 og sluttiden blir 1.31 for vinneren. Vi snakker om grunnlag 0 så det er helt utrolig. Lise ender som disket og nå venter en sommerferie på beite i tre uker for så å komme tilbake til høsten da tidene stabiliserer seg noe.

(31/05-12)  Litt ivrig fra start og taper 20 meter på galopp. Syns hun går bra etterpå og blir nr. 8 på tiden 1.36,3. Det er bare synd at vinneren går 1,31 og dermed blir alle fra 6 premie distansert og mister premien sin. Ja ja...slik er reglementet. Thor Borg var meget fornøyd med henne og mener hun begynner å forstå hva dette dreier seg om. Neste start blir 22/6 på Jarlsberg.

(21/05-12)
1.36,5 og ny rekord igjen. Det var målsettingen å få en premie og rekordforbedre seg. Denne gangen ble det feilfritt løp. Mangler nok taktomslag i løpet. Går samme farten hele tiden, så etter hvert legger vi inn litt intervalltrening for å få opp litt hurtighet. Vi er stolte av Polise vår :-) Hun er i gang som løpshest.

(10/05-12) 10 Mai 2012 er en stor dag for oss. Lille Lise som ikke er så liten lenger skulle ut i sitt aller første totoløp på Klosterskogen. 15 hesters stort felt over 2100 meter. Lise tar teten og leder til ca 500 meter da hun er innom en liten galopp. Resten av løpet gjennomføres med stil og blir nummer 7 på 1.37,8.
Vi er veldig fornøyd med positiv gjennomkjøring og at hesten får mulighet til å lære uten å bli jaget rundt. Takk til kusken Thor Borg som vet hva dette dreier seg om.

(27/04-12) Polise gjennomførte prøveløp i dag på 1.41,8. Kravet var 1.42,0 så dette var godt beregnet Geir Vegard :-) Hadde to tullegalopper underveis, så vi tvilte på at dette ville gå, men heldigvis så holdt det. Geir Vegard mener hun har mange sekunder mer inne, så det er bare å melde løp. Farten og selvsikkerheten kommer med erfaring. Mulig løp Klosterskogen 10 mai.

(15/04-12) Ernst-Petter Knudsen skulle kuske Polise på lokalkjøring i dag. Å hvilken opptur det ble. Tok teten og gjennomførte mesterlig på 1.41,8. til tredje plass. Å det aller beste var pusten hennes som var helt fantastisk. Kikker nå mot prøveløp og løp utover.

(04/04-12) Nå er endelig Lise på gang igjen! Et par banejobber er unnagjort, og vi er strålende fornøyde! Sist jobb ble gjort på Drammen og da gikk hun en 2100 alene på en 1,40 tid. Hun løper litt i rykk og napp, og tar ikke i men det kommer seg når hun får litt mer erfaring! Nå rekker vi et par jobber til i påsken, så melder vi lokalkjøring den 15 og så får vi se om vi ikke kan få kjørt et prøveløp etter hvert!! Pusten er i alle fall helt problemfri!!

(17/01-12)
Nå har dronninga på stallen vært i normal trening en stund, og for en glede det er å kjøre henne om dagen. Hun strutter av overskudd, energi og lyst! Hun er totalt forandret etter operasjonen, og nå er det bare å gi henne en banejobb for å se hvordan hun tar det.

(22/11-11) En spent gjeng som dro inn til Norges Veterinær Høyskole. Professor Eric Strand sto klar for å etterkontrollen på den utførte operasjonen. Han ble meget fornøyd med hvordan det så ut. Her er et BILDE som viser hvordan det ser ut i strupen til Lise i dag! Synd vi ikke har et "før" bilde også. Nå skal vi bruke tiden frem til nyttår bare å skritte/lett jogg for at alt skal komme i gjenge.

(17/11-11) Da har dronninga på gården vært i trening et par uker og her er fremgangen helt enorm!! En ganske syk opplevelse å trene den hesten nå i forhold til for en mnd siden!! Hun er storfornøyd med å være tilbake på utegangen, og hun falt straks tilbake til sjefsrollen sin!
Nå skal vi skrittetrene i en uke til før det er på tide men en ny tur til Eric og NVH!!

(25/10-11) I dag har endelig Lise kommet hjem! var så godt å få henne tilbake på stallen, det har vært skrekkelig tomt uten dronninga på plass.
Hun ble stående på NVH i 9 dager fordi hun fikk ganske høy feber etter operasjonene hun var igjennom på torsdag forrige uke. Hun har hatt temperatur helt opp i 40,5 og derfor ville Eric Strand gjerne ha henne der inne litt lenger.
Nå venter 1 uke til med bokshvile før hun kan få lov til å flytte ut igjen til resten av gjengen på utegangen. Så kan vi begynne å skritte trene henne før vi skal til en ny sjekk på NVH om 4 uker.
Så da er det bare å krysse fingre og tær for at operasjonen har vært like vellykket som det Eric mener og tror!!!

(17/10-11) Ikke alt går som man ønsker her i livet. Vi har lenge hatt mistanke til at Lise har hatt litt plunder med luftveiene, og i dag fikk vi det bekreftet av Professor Eric Strand. Hun ble testet på tredemølle med skop, og det kom frem der at hun er en klassisk strupepiper. Den venstre luftklaffen åpner ikke som den skal ved anstrengelse. I samråd med Strand ble vi enige å utføre en operasjon som i hvert fall vil endre hennes hverdag til å fungere 100 % med pusten. Når det gjelder hennes løpskarriere er det litt mer usikkert. Strand antydet ca 60 % sjanse for det. Men uansett: Lise er vårt kjæreste eie, og hennes fremtid er sikret sammen med oss.

(19/04-11) Da var dagen kommet for at Lise skulle gå prøveløp. Rart at vi plutselig har kommet så langt, synes slett ikke det er lenge siden hun ble født!!
Hun oppførte seg som vanlig helt perfekt og vi jogget lenge rundt i hesteringen før det var klart for prøveløpet......Glenn hadde vist glemt oss litt men med hjelp fra Flåten fikk han haik bort til hesteringen og kunne overta tommene! Fra et trangt 4 spor løste hun sikkert men forsiktig i trav. Det ble fort vann mellom båtene og Lise hadde litt problemer med å legge seg til den første runden. Etter 2 tulle galopper la hun seg imidlertid til og avsluttet siste 1000 på 45. Dermed fikk hun slutt tiden 47,6 og godkjent.
Hun trenger selvfølgelig erfaring med å gå i felt, det kommer med tiden og flere løp.
Vi gleder oss til fremtiden og er selvsagt meget fornøyd med dagens prøveløp!!

(05/04-11) Tredje hurtigjobben ble unnagjort i dag. Glenn kjørte og det virker faktisk meget bra. En hurtigjobb til og vi går for prøveløp. Glenn mener at prøveløpstiden er null problem.

(22/03-11) Da er snart 4 måneder med trening utført. Vinter med kulde, snø og alt det kong vinter har å by på. Vi har trent stort sett styrke hele tiden, og i dag var tiden inne for å teste litt hvordan det ligger an med fart. Glenn Stenberg kjørte 2000 meter med henne, og det ser bra ut. Gikk ca 1.50 med innlagt "bæsjepause" :-). Ny hurtigjobb neste uke. Spennende tider fremover med 3 åringen vår.

(06/12-10) Geir Vegar ringte tidlig i dag at han ikke kom så tidlig at han rakk å kjøre mønstringsløpet. Så da måtte ny kusk brukes, og det ble
Jan Roar Mjølnerød. Han gjorde jobben sin og Polise gjorde sin. Fin hele veien og fikk tiden 1.59,4 og derved godkjent. Det var veldig bra å få dette overstått. Vi har visst at hun kunne klare dette med god margin. Nå venter en lang kald vinter med grunntrening for den flotte jenta vår.

(27/11-10) Etter den begredelige innsatsen Tirsdag så ville vi teste igjen i dag om alt fungerer med Lise. Litt snø var kommet å lagt seg på Drammensovalen. Ingen hadde preparert banen i dag så den var tung å subbete å løpe i. Men joda, Lise fungerer helt perfekt. Glenn kjørte i 2000 meter i underkant 2 min. Hun gikk sammen med to andre 2 åringer helt uten problemer. Prøver mønstringsløp igjen den
6 Desember.

(23/11-10) Ambisjonen var i dag var å fullføre mønstringsløpet med stil, men slik skulle det ikke gå dessverre. All trening på banen har vært perfekt. Men når starten går så legger hun seg ikke til i det hele tatt og galopperer. Iveren ved å ha andre med seg så ut til at bli for mye for henne. Så da tar vi nye tak og prøver igjen.

(19/11-10) I dag var det klart for den siste banejobben til Lise før mønstringsløp på tirsdag. Hun fikk "hjelp" av Bache XO og gikk for første gang uten pisk. Hun ble pigg og ivrig med Bache ved siden av seg, og gikk en flott 1700 m på rundt 2 min. Veldig fornøyde og veldig klare til mønstringsløp.

(13/11-10) Etter 3 banejobber på Drammen sammen med Kramer er Lise klar for mønstringsløp. Hun går 57 alene, så vi prøver en banejobb til sammen med andre 2-åringer så tar vi det store spranget og melder til mønstring.

(26/10-10) Polise har igjen vært på travbanen for å teste litt og ikke minst lære. Var på plass under lunsjtravstevnet i dag og fikk se de to siste løpene :-) startvogn, masse hester og skrik og skrål...Alt dette affiserer ikke den kloke hesten vår. Oppfører seg helt eksemplarisk. Etter  løpsdagen skulle Glenn kjøre med henne. Går lett 2000 meter etter 2 minutter. Mye bedre enn forrige gang, skjønner mer fra første travsteg og med sjekk denne gang. Gir henne nok en to,  tre sånne jobber til før vi prøver mønstringsløpet. Hjemme trener vi styrke 5 dager i uken. Styrke gir spenst som igjen gir fart (håper vi :-)

(13/10-10) Etter sommerferie og en lang treningsperiode var det i dag klart for en liten veterinær sjekk og en banejobb. Jan hadde ingenting å utsette på helsetilstanden hennes, så det var bare å få selet opp!! Etter en god varming tok Glenn Kramer Stenberg over tommene. Ideen var at vi skulle få en pekepinn på hvor hun sto i forhold til mønstringsløpet hennes, det er jo tross alt snart nyttår!! Etter en litt tvilsom første runde, la hun seg flott til og gikk 2000m  på 2.08, alene. Ikke dårlig for å være aller første banejobben hennes. Nå prøver vi å reise ned for litt hurtigtrening en gang i uka, så får vi se hvor lenge det blir til mønstringsløp!!

(27/03-10) Så var dagen kommet for at Lise skulle ned til Drammen igjen for å gå "rutineløp" sammen med endel andre 2 åringer. Tanken var at hestene skulle få øve på å gå i felt, bytte posisjoner og bli trygge på gå sammen. Da Kjetil hadde skadet skulderen sin ble det til at Pål Sem fikk det ærefulle oppdrag!! Lise oppførte seg eksemplarisk og fikk muligheten til å prøve seg både i tet og inne i feltet. Fart var underordnet og alle hestene lå i samlet felt. God lærdom og viktig erfaring.

(13/03-10) I dag var det klart for å ta en tur til Drammen med Lise. Hun har blitt 2 år og tiden for mønstringsløp nærmer seg fort, vanskelig og tro at det snart er to år siden hun ble født!! Tiden flyr. Vi hadde med oss Johanne som støttekontakt, men ikke lett å vite hvem av de to som egentlig trenger psykisk støtte!! Lise tar det meste med ro og synes egentlig ikke travbanen er så skummel!! Etter at Johanne hadde fått strekt litt på beina så kjørte vi sammen rundt i banen. Lise legger seg til og uten å vite hvor fort det går så ser hun veldig fin ut. Rett i vogna og lydhør ovenfor kusken Kjetil!! Ny tur til Drammen om 2-3 uker!!

(21/11-09) I dag har Lise hatt sin første dag på travbanen. Buskerud Travforbund arrangerte travskole for åringene, og Lise var selvsagt med!! Vi hadde gjennomgang av alle hestene med både veterinær og hovslager før vi var ute i banen. Lise oppførte seg eksemplarisk og vi gleder oss til vi skal møtes før påske igjen. Da skal vi kjøre "rutineløp".

(28/08-09) Polise har vokst seg stor og kraftig med god tilgang på mat i sommer. Etter som høsten nærmer seg med stormskritt og det regner jo nesten ustanselig, så valgte vi i dag å ta henne hjem igjen. Nye oppgaver venter. Først litt finpussing på tomkjøring for deretter å spenne for vogn. Spennende tid fremover med henne.

(06/05-09) Nå nærmer beitesesongen seg, og "Lise" er snart ferdig innkjørt. Hun oppfører seg perfekt og tar all ny lærdom med knusende ro. Nå gleder hun seg til sommerferie men hun mangler en venninne hun kan kose seg sammen med. Flott beite på ca 20 mål med daglig tilsyn. Beiteslipp ca 1 Juni. Ta kontakt med Siv eller Kjetil hvis dette kan være av interesse.

(21/04-09) Endelig har "lille jenta" vår kommet hjem. Hun ser fantastisk ut...synes vi!! Vakker, snill og med et utrolig temperament. Vi gleder oss til å ta fatt med innkjøringen.

(08/11-08)  I dag ble Polise kjørt til Laila Låhne for å lære seg livet harde realiteter. Skal gå sammen med andre føll noen måneder. Turen ned til Tønsberg gikk helt problemfritt.

(24/10-08) "Lise" er avvent fra sin mor. Første dagen i dag da hun skulle være ute sammen med bare Kastet Gutten. Gikk greit det helt til hun skulle rulle seg, å selvsagt da oppå strømgjerdet.... Litt småpanikk og kom seg ut av innhengningen. Ikke helt lett å få tak  i henne igjen, men ved hjelp av Maias Gregus som reservemamma så gikk det også. Inn igjen til Kastet Gutten. Da skulle han virkelig hilse skikkelig på Polise og det endte med  ny panikk og tvers gjennom tråden igjen :-) Ny hjelp av "Grego" for å fange inn igjen. Da får hun gå sammen med "Grego" , det ville vel gå.... men nei, han skulle også hilse noe voldsomt... og dermed ut igjen. Det hele endte med at hun går alene i stor luftegård mellom Memory Effe og Maias Gregus. Fungerte veldig bra. Tøff lita jente det der :-)

(10/06-08) Polise kom til verden den 1.juni i år, og er allerede en skikkelig hjerteknuser. Langbeint og edel som en varmblods, og med pågangsmot som en ekte stjerne. Dagene går nå med på å kose seg ute på beitet sammen med mamma, Poletta.