<%@ Language=Bruk samme som Web-området %> Stall Pandora

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikke alle historier får en lykkelig utgang, dette er en av dem. Selv om utfallet ikke ble som vi håpet og ønsket, vet vi at vi gav han et godt år her hos oss.

 
I april 2012 kom han hit sammen med sin far, Haugs Gutten. Thor Egil som eier Gutten hadde i et svakt øyeblikk sagt ja til å ta i mot Junior fra en travtrener som ville "slå ihjel" hesten. I samråd med Thor Egil begynte vi med å få tillit og jobbe han i longe og vannmølle. Han la fort på seg, og ble tryggere for hver dag. Vi red han inn, og han storkoste seg på tur med jentene! Kjøringen gikk så som så, men bedre for hver gang. Noen banejobber og skogsturer og Junior begynte å synes livet var lett. I løpet av vinteren 2013 trente vi styrke for at han skulle klare å mestre det store travet sitt. Dessverre hadde vi noen uhell i løpet av vinteren som gjorde både folk og hester redde. Spesiellt ved på og avseling var han nervøs, og kunne få noen skikkelig panikkanfall. Aldri slem, men fryktelig redd.

 

På nyåret bestemte vi oss for å sette han til Bjørn Steinseth for å se om han kunne gi han litt tillit og fartstrening. Periode hos Bjørn gikk flott, og han kom hjem på våren.  Dessverre satt nok redselen fremdeles i oss som mennesker som holdt på med han, og vi falt fort tilbake til ridetrening. På grunn av fryktelig mye hest på stallen og at kompisen Jonny trengte beitekompis, så ble han sluppet på beite. Der ble han villere og villere for hver dag, og snart kom vi ikke i nærheten av han.

 

Vel hjemme i august begynte vi å trene igjen, og det gikk egentlig greit. På tur en dag sammen med Siv ble han bakredd for en hund. Han skled og falt. Når han kom seg opp igjen sto han tre bein. I fallet hadde han klart å brekke det en bakbeinet under hasen, og vi hadde ikke noe annet valg enn å avlive han. Heldigvis var Hilde Bjerke på plass, og hjalp oss raskt!

 

Junior levde et godt liv hos oss, og hadde mange mennesker rundt seg som var uendelig glade i han. Som Thor Egil så klokt sa " hans største fiende var han selv"  og vi kan kanskje tenke at dette var det beste for han! Allikevel vil han være dypt savnet her hos oss.  Han var en herlig hest!

 

Her her sangen din gutten vår!
Fix You
  med Coldplay :-)

 

 

 

 

   
Stall Pandora