(07/04-10) Det er med tungt hjerte jeg selger en av mine aller beste venner! Vi har prøvd mye for å få "Memmi" til å fungere i travet, men har ikke lykkes med det. For hesten sin skyld så selges han som et omskoleringsprosjekt for ridning og diverse. De skal vite de som kjøper denne flotte hesten at maken til personlighet har de neppe opplevd før. Byr på seg selv i alle sammenhenger. Han er hesten som har lært meg omgang med hest være seg kjøring/stell, ja med alt egentlig. Har nesten hatt han i tre år og mange minner sitter igjen. Lykke til i Bergen med Memory Effe og vær snill og ta godt vare på han for meg. Hilsen Kjetil.

(04/12-09) Memmi er en nøtt å finne ut av. I all trening så virker han helt i orden og pigg og kry. Skeptisk etter varming. Virker som han padler i aksjonen. Det samme gjentar seg i løpet dessverre. Fra spor 8 ble det å bakke sist. Ut av siste svingen får Gunnar ikke kjørt for fullt. Ender i det slagne felt og i tillegg galopperer han over mål. Vi er selvsagt skuffet.  Må vel sjekke litt videre på storsjarmøren vår. Men turen til Biri ble en komfortabel opplevelse. Takket være "Terje"

(24/10-09) Ny tur til Drammen Travbane for en hurtigjobb. Trener han sakte opp igjen og derfor ikke noe hardkjør. Løp to hit av 1600 meter i 1.25 fart og alt så bra ut. Siv kusker og Kjetil følger bevegelser med argusøyne. Jobber videre og hvis alt går som planlagt så er tanken løp om en måneds tid.

(10/10-09) To og en halv måned har gått siden inngrepet. Har vært i jevn og begrenset trening siste måneden og nå ville vi teste litt hvordan han fungerer i banen i ca 1.25 fart. Det ble en positiv opplevelse. Virker som han har fått et annet steg foran. Høyere løft og setter de lengre frem. Planen er å trene en måned til for deretter å kikke litt i løpsbulletinen.

(15/06-09) Et litt oppgitt gjeng kunne bare konstantere at det ble to galopper i løpet og bryter etter 1000 meter. Alt ser bra ut i trening og hesten er pigg og kry, men dessverre så er det noe som ikke helt stemmer om dagen. Tok av skoene, så det er mulig han blir litt sårbent.

(05/06-09) Etter litt småbehandling så var tiden inne for å sjekke om Memory Effe fungerer i løpsbanen. Kristian Malmin møtte oss på Jarlsberg for å kjøre et heat. Det ble en vellykket tur, med siste 1000 meteren i 1.17 fart. Fungerte meget bra, så nå får vi kikke litt i løpsbulletinen fremover.

(03/05-09) Endelig et flott spor. Litt taktikkmøte med kusken Malmin. Være med litt fra start og få en fin lederrygg var målet. men...... galopp inn i første sving og disket. Fryktelig skuffet. Han fungerer ikke i travet etter galoppen heller, så her må det sjekkes. Vi gir ikke opp, men helt klart meget skuffet over at hesten ikke fungerer. Vi vet meget godt at hesten har mer å gi i banen, vi må bare finne ut hva som plager han. Vi kommer igjen.....

(26/03-09) Det er alltid spennende med sesongdebut. Kristian Malmin skulle kuske for første gang, og ikke siste. Gjør en flott jobb. Veldig fint gjennom fra annen rekke og havner i andre par utvendig. Første 500m etter 1.13 og 1000 etter 1.16. Angriper inn i siste svingen, frem til lederen og avslutter greit til femte premie på 1.17.6. Stort sett fornøyde.

(18/03-09) I dag var det ingen kusker tilgjengelig, så da kjørte Siv hurtigjobben selv. Vanskelig å si hvor fort det gikk, men hesten fungerer tilfredsstillende. Da er en lang vintertrening unnagjort og det skal bli godt å komme i gang med løpskjøring igjen. Vi har meldt til Bjerke torsdag 26/3, og fra spor 10 på 2100 meter får vi litt svar på hvordan hesten fungerer. Han ser ihvertfall fantastisk ut  (syns vi.... he he)

(11/03-09) Våren begynner å nærme seg og etter flere måneder med trening i snø og kulde var det i dag tid for årets første banejobb. Vi tok kontakt med Kristian Malmin om han kunne kjøre en jobb for oss. Å joda han kom ens ærend for å gjøre det. Fantastisk imøtekommende. En gutt med stor fremtid i sporten. Memmi gjorde unna 2000 meter i 1.24 tempo som gikk meget lett. Sikter oss inn på et løp Bjerke 26/3 så vi tar en hurtigjobb neste Onsdag også, med litt mere fart. Veterinær Rennesund  raspet tennene hans i dag og bøyde opp, og kjente over litt her og der... :-) Alt var i skjønneste orden. Blir spennende tid fremover.

(04/12-08)) Har hatt mistanke til at han er litt forkjølet.
Hostet et par ganger da han ble sluppet ut i dag. Konferert med veterinær og har sammen bestemt at hesten skal trekkes fra løpet. Da blir det juleferie for Memory Effe og kommer sterkere tilbake neste år.

(14/11-08) En nybehandlet Memory Effe skulle prøve seg i V5 5B. Fra spor 9 havner han i fjerde innvendig fra start. Løser seg inn i siste svingen og øker farten og går helt inn i mål til fjerde på 1.18,0. Ruller noe i travet og er nær galoppen over mål. Litt hodebry akkurat det...
Vil samtidig nevne en annen hest som har vært innom Stall Pandora som imponerte med seier i dag.
Somolli's Win

(05/11-08) Det ble en undersøkelse med opptur :-)
Hesten er helt i orden på bøyeprøver og generelt, så nå søker vi nye utfordringer for Mr. Memory Effe.

(29/10-08) Kaos på veiene ;-)

(14/10-08) I en periode med varierende prestasjoner var tiden inne for å la Rennesund ta en titt på Memmi. Han har ikke hatt den starthurtigheten som vi vet han kan og Kolle har bemerket at travet hans heller ikke har stemt helt. Rennesund fant ingen store feil på hesten, men noe utslag på bøyeprøvene hadde han. Disse leddene er nå behandlet og Memmi går inn i en rehabeliteringsperiode sammen med resten av gjengen

(09/10-08) Litt optimisme i dag. Fint startspor og god bane. Enig med kusken om å prøve å sitte foran. Starten går uten at den "skubben" vi vet Memmis har er der. Ned i tredje par innvendig. 500m etter 12,5 og 1000m etter 1.14. Inn i siste sving faller han litt ut av travet. Taper lengder og er sist i mål på 1.16.3. Nå skal den flotte hesten sjekkes hos Veterinær og så kommer vi sterkere igjen.

(20/09-08) Tredje par innvendig etter at startrushet har lagt seg. 1,15 første 500m. 1000m etter 1,17. Temposkjerping ut på siste bortre. Åpning ut på oppløpet, og har vel størst fart over mål til fjerde premie på 1,17,5. Meget positiv.

(08/09-08) Dramatikk i innledningen. Den ene tøylen til C.Lu Lloyd røk og dermed ble løpet innringt. I omstarten kom Memory meget godt i gang og søkte ned i ryggen på Kansas Speed. Der var det dessverre ikke plass til å legge inn, ble meget trangt og da endte det i galopp og disk. Skrives på uturskontoen.

(29/08-08) Ned i rygg på favoritten Carpe Annynova. 500m etter 12,5 og tusen etter 15,0. Stor fart på feltet inn i siste sving og slipper en halv lengde til lederen. Cato maner i kjent positur å holder han i gang til 4 plass på 14,1. Godkjent syns vi.

(11/08-08)  Første gang for oss skulle Memory volte. Alltid litt spenning rundt det med disse amerikanerne.
Det gikk veldig fint å så bra i gang som man kan bli fra spor 9. Tredje par innvendig etterhvert. Søker delvis ut i ryggen på favoritten Pole Position i siste sving , men da syns Memory at det får være nok. Kolle trekker i de snorer han kan for å vekke han litt igjen, klarer vel også delvis det og blir nr. 7 på 17,8. Kolle sier etter løpet at hesten lurer han litt. Sitter med fulle hender inn i siste svingen.

(02/08-08) Blåser rett til tet for siden å slippe til Giant Park. 500m etter 13,5, 1000m etter 16,5. Åpningen byr seg til slutt, men ikke mye å sette inn. Blir nr. 4 på 16,6. Godkjent -

(22/07-08Etter noen nedturer og en liten opptur skulle Memo gå lunchtrav på Momarken i dag. Atter en gang et litt dårlig spor, nr 7.  Austevoll fikk tilliten nok en gang, og han var meget fornøyd etter varming.
Vi tok av skoene og Gunnar skulle satse på å få teten. Det gikk uten problemer, og første 500 gikk på 10.7. Første 1000 etter 13.8.
Han ble nr 3, men rekord forbedret seg med 2 tideler til 14,0. Han sto på godt inn, men ble nok litt sårbeint til slutt. Momarken har litt grov grus, noen høvene hans ikke tålte helt i dag.
Men vi er strålende fornøyd med han. Den gamle rekorden hans er satt som 2-åring i USA, og det er jo slett ikke verst å pynte på rekorden sin da.

(14/07-08) Meget fornøyde igjen etter noen nedturer. Viste igjen at startkapasiteten er der. Blåste til tet, for siden å slippe til storfavoritten Kansas Speed. Satt i den ryggen til inn i mål med propper og alt igjen.

(10/07-08) Alexander Heisholt i sulkyen denne gang. Fint mellom fra spor 11 og havnet i annet par utvendig etter 500meter. Så langt så bra,men så overtok dødens hesten tet og da var det krise. Bakket bakover for å få noen til å overta, men det lykkes ikke. Havnet sist utvendig og derfra var det for vanskelig + at han har ikke noe "drag" i seg om dagen
Prøver på Drammen 14/7 fra spor 4.

(30/06-08) Nok et dårlig startspor...(8) Da er valget enten å være med litt fra start, eller bakke sist. Valget denne gang var å "dra" til litt fra start. Havnet ille til i dødens.... Ikke "Memmis" sin posisjon det. Lå for hardt på underveis og mistet lysten midt i siste sving...
Hesten fungerer han, men må ha det litt mer servert.
Bedre lykke neste gang.

(14/06-08) Veldig spente etter løpet på Jarlsberg 9/5. Alle prøver viste at alt var i orden igjen. Helstengt + skoløs denne gang for å få den rette futten. Starten går og "Memmi" åpner meget bra. Ned i rygg på Straight Ås. 500 meter etter 13,5. Tusen etter 16,5. Ut på siste borte sliter Straight Ås litt, å tanken var da... nå blir vi dratt bakover.... men 4 hester klarer å rykke litt ifra de andre. Ser ut til å få åpning ut av siste sving, men en snau halvmeter fra å klare det. Sitter stengt til 100 meter igjen, skyter fart med masse krefter  og blir nr. 3 på 15,2. Veldig fornøyde. Må i tillegg få skryte uhemmet av kusken vår som ALDRI kjører seg bort.

(09/5-08) Etter mye venting pga. sen lunsjtrav på Bjerke + kluss i totoen kom løpet endelig i gang. To strykninger i annen rekke så vi rykket inn til planken. Flott i vei til tredje utvendig. Åpning 1,11 første 500m. Rygg på Only Audition. Denne satte fart inn mot siste svingen. Håpet var at Memory skulle følge på denne, men.... der var det slutt. Slapp bittet og null sting! Ingen forklaring på det, men tar en veterinærsjekk for å utelukke eventuell forkjølelese. Resultatet av sjekken hos veterinær ble: flott i hals, men blodprøvene viste at blodet er litt tykt. Årsak til det er for lite væske over tid. Jobber med det hver dag, og... han drikker mer. Planlagt ny start er 14/6

(01/5-08) Endelig et spor i fremste rekke. Godt med fra start og ned i lederrygg. Fikk sitte der til ut på oppløpet. Inn på siste indre, og så skjer det fatale. Galopperer.... Veldig overaskende men sånn er travsporten. Men det positive er at hesten fungerer fint. Ordentlig glad og fornøyd gutt. Ny innmelding i morgen til Jarlsberg 9/5

(10/4-08) En ikke altfor optimistisk gjeng dro til Klosterskogen igjen for å prøve Memory fra spor 10 nok engang!! Mye må klaffe fra denne posisjonen for å kunne være med der fremme. Tre hester galopperer inn i den første svingen, så Memory smetter imellom uten alt for mye kluss. Annet par utvendig til runden igjen da han havner i dødens. Ned i lederrygg i siste sving. Kan benytte siste indre. Spurter bra helt inn i mål, men må se seg slått av en MEGET god Only Audition. Meget godt fornøyd med hesten vår. Strålende jobb også av kusken Thor Borg.

(05/4-08) Memory Effe skal gå løp på Klosterskogen torsdag 10/4. Da ikke forholdene hjemme tilsier at det kan kjøres hurtig, så tok vi en tur til Drammen Travbane.
Memory virker meget klar,kry,glad, ja en meget fornøyd hest ;-)
Minuset med løpet torsdag er at han nok engang har fått spor i annen rekke....Men spennende er det uansett.

(27/3-08) Eiere/trenere noe bekymret under oppseling. Memo hoster litt! Ellers virker hesten pigg og glad. Starten går med en voldsom første 500 (1.09.00)
Memo kort innom galoppen i første sving, men legger seg i femte utvendig. Ut på siste bortre skrus farten opp igjen i tet. De to som innledet i galskapsfarten første 500 er det selvsagt over for. Memo avslutter til femte plass uten at det er noen spesiell "skubb" i han.

(15/3-08) Jan Vidar kjørte Memo og Siv red Carl. Begge hestene fungerte perfekt. Memo var mye mer fokusert på jobben han skulle gjøre enn han var sist gang vi var nede. Denne fikk han gå uten sjekk, og det synes å fungere bra.
Carl var pigg og glad. Red først litt bakkearbeid, før han gikk en 800 meter motsatt og en 800 meter riktig vei. Han fungerte også meget bra.
Alt i alt var vi meget fornøyd med dem begge to!!

(3/3-08) Som sagt var vi litt betenkte etter hurtig jobben forrige uke, der han virket ukonsentrert og litt lat. Alle bekymringer var totalt ubegrunnet. "Borg'n" var storfornøyd etter varming, hesten var pigg og glad. Løpet utviklet seg sånn vi hadde trodd på forhånd. Memory Effe fikk teten, og "Borg'n" dempet det han kunne. Favoritten Santana Toft kom opp i dødens runden før mål og tempoet økte. Memory holdt fint inn til seier. Han viste fighter vilje opp mot mål, og det er vi veldige fornøyde med. Neste start blir antagelig Klosterskogen 27/3.

(27/2-08) Han var fryktelig pigg og klar under oppseling. Med høy lydfaktor bar det ut i banen. Han gjorde et ok arbeid, men bar preg av å være ukonsentrert og litt lat!! Så nå er vi ekstra spente på om han ter seg bedre på mandag, og tar arbeidsoppgavene sine litt mer alvorlig.

(1/2-08) Å jo da....Skomsøy fant fort ut at 4-års jekselen hans på høyre side hadde brukket. Noe som resulterte i at en bit av tannen sto ut i munnen hans. Sikkert ikke så godt:-)

Det var heldigvis fort gjort å rette på, og nå er han god som ny. Han har spist maten sin og etter en litt slakk helg var han søndag tilbake i godt gammelt slag!
 

Memo er en underlig skrue som det har vært en glede å bli kjent med. Han kom til oss i slutten av juni 2007, og har allerede gitt oss mange gleder. Ikke bare i løpsbanen, men også i de daglige rutinene. Han er en fryd å trene, og er positiv til det meste. Kald som en fisk til alt fra traktorer til trailere, men folk som kommer gående langs veien kan være alvorlig farlig!!!!

Han er familie hesten vår og eies av Kjetil  og Siv. Alle delaktige i hans hverdag, både i stell og trening.

 

 


 

 

 

 

 

 

"